Εύκολες συνταγές

Συνταγή λάχανο με κρέας στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για Λαχανό με κρέας στο φούρνο. Αυτό το χορταστικό και γευστικό πιάτο συνδυάζει τρυφερά λαχανόφυλλα με αλμυρή γέμιση κρέας, όλα ψημένα στην τελειότητα. Είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλους και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Λάχανο
1 κεφάλι

Μοσχαρίσιος κιμάς
500 γραμμάρια

Ρύζι
½ φλιτζάνι

Κρεμμύδι
1 μεσαίο

Σκόρδο
2 γαρίφαλα

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Νερό
1 φλιτζάνι

Ξινή κρέμα
για σερβίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή Λάχανο με κρέας στο φούρνο, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μια μεγάλη κατσαρόλα για βραστό νερό
  • Ένα μαχαίρι για να κόψετε το λάχανο και να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Μια σανίδα κοπής
  • Ένα ταψί
  • Αλουμινόχαρτο ή καπάκι για να καλύψει το ταψί κατά το ψήσιμο
  • Μεζούρες και κουτάλια για ακριβείς ποσότητες συστατικών
  • Ένας μπολ ανάμειξης για το συνδυασμό της γέμισης κρέας
  • Ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για την ανάμειξη των συστατικών
  • Πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος

Τώρα που έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, καθώς προχωρήσουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180°C (350°F), ώστε να είναι έτοιμος όταν τον χρειαστούμε.
2. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα εά φύλλα από το κεφάλι του λάχανου και κόψτε προσεκτικά τον πυρήνα του χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
3. Βάλτε ολόκληρο το κεφάλι λάχανου σε βραστό νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να γίνουν μαλακά και εύκαμπτα.
4. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το λάχανο από την κατσαρόλα και χωρίζουμε προσεκτικά ένα ένα τα φύλλα. Αφήστε τα στην άκρη για μελλοντική χρήση.

Συνέχεια στο επόμενο μήνυμα…5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ ντομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Παίρνετε ένα φύλλο λάχανου κάθε φορά και τοποθετείτε μια κουταλιά από τη γέμιση κρέας στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου πάνω από τη γέμιση και τυλίξτε το σφιχτά, όπως ένα μπουρίτο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η γέμιση.
7. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο για να μην κολλήσει. Τακτοποιήστε τα ρολά φύλλα λάχανου στο ταψί, με τη ραφή προς τα κάτω, δημιουργώντας μια ενιαία στρώση. Αν σας περισσέψει φύλλα λάχανου, μπορείτε να στρώσετε το κάτω μέρος του πιάτου με αυτά για να προστατέψετε τα ρολά από την άμεση θερμότητα.
8. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο ταψί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή ένα καπάκι και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο.
9. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν τα ρολά από το λάχανο και να ενωθούν όμορφα οι γεύσεις.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Λάχανο με κρέας στο φούρνο θα διαρκέσει γενικά περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου για το βράσιμο του λαχανού και την προετοιμασία της γέμισης κρέας. Ωστόσο, ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο θα είναι επιπλέον 45 λεπτά έως 1 ώρα. Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή μέχρι το τέλος, ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος θα είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά. Ενώ το πιάτο ψήνεται στο φούρνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να στρώσετε το τραπέζι, να ετοιμάσετε μια σαλάτα ή συνοδευτικό ή απλά να χαλαρώσετε και να τα δελεαστικά αρώματα που διαχέονται στην κουζίνα σας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν επιλέγετε ένα λάχανο, αναζητήστε ένα που είναι σφιχτό και βαρύ για το μέγεθό του. Αυτό υποδηλώνει φρεσκάδα και διασφαλίζει ότι τα φύλλα θα είναι αρκετά ανθεκτικά για να κυλήσουν.
– Προσέξτε να μην παραβράσετε το λάχανο κατά το βράσιμο, καθώς θέλετε τα φύλλα να είναι εύπλαστα αλλά όχι πολύ μαλακά ή πολτοποιημένα. Παρακολουθήστε τα και δοκιμάστε την ετοιμότητά τους σπρώχνοντας απαλά ένα φύλλο με ένα πιρούνι.
– Αν προτιμάτε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα νιφάδες τσίλι ή μια δόση καυτερής σάλτσας στο μείγμα γέμισης κρέας.
– Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέρος του νερού στο ταψί με ζωμό βοδινού ή λαχανικών.
– Μόλις τελειώσετε το ψήσιμο τα ρολά λάχανου, αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν να σερβίρετε για να καταλαγείτε οι γεύσεις και να σφίξουν τα ρολά.

Συνέχεια στο επόμενο μήνυμα…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button