Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας

Συνταγή για κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή:
Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό πλούσιας λευκής σοκολάτας και λαχταριστών φρούτων με αυτή την απολαυστική συνταγή για κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας. Αυτό το πολυτελές επιδόρπιο είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή ως γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα υγρά στρώματα του κέικ εμποτίζονται με φρουτώδεις γεύσεις, ενώ η βελούδινη σάλτσα λευκής σοκολάτας προσθέτει μια νότα παρακμής σε κάθε μπουκιά. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον αρμονικό συνδυασμό υφών και γεύσεων που θα σας αφήσουν να θέλετε περισσότερο.

Συστατικά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Βούτυρο

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλιτζάνι
Γάλα

1 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα (όπως μούρα, ροδάκινα και ακτινίδια)

1 φλιτζάνι
Τσιπς λευκής σοκολάτας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Τηγάνια για κέικ
  • Σχάρα ψύξης
  • Σατέλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Πιάτο σερβιρίσματος
  • Μαχαίρι

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (180°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ με γάλα και εκχύλισμα βανίλιας.
  6. Διπλώστε απαλά τα ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
  7. Ρίξτε το κουρκούτι στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και λειάνετε τις κορυφές.
  8. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  9. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας:
Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας είναι περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος για το ψήσιμο και την ψύξη του κέικ.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τη συνταγή.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ώριμα φρούτα για την καλύτερη γεύση και υφή στο κέικ.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι μετά την προσθήκη των ξηρών συστατικών, καθώς μπορεί να προκύψει ένα πυκνό κέικ.
  • Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως πριν τα παγώσετε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.
  • Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, γαρνίρετε το κέικ με επιπλέον φρέσκα φρούτα και πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
300

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
80 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
38 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτού του απολαυστικού γλυκού, μπορείτε να περιχύσετε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας πάνω από το κέικ, επιτρέποντάς του να πέσει κάτω από τις πλευρές. Διακοσμήστε με φρέσκα φρούτα και πασπαλίστε με τριμμένη λευκή σοκολάτα. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης.

Συνθήκες αποθήκευσης:
Αποθηκεύστε το κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα του και να το απολαύσετε παγωμένο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την καλοσύνη των φρούτων με την ακαταμάχητη γεύση της λευκής σοκολάτας. Τα φρούτα παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία και ευεξία. Η λευκή σοκολάτα περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, τα οποία προάγουν την υγεία των οστών και προσφέρουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι του οξειδωτικού στρες.

Παρόμοιες συνταγές:
Αν σας άρεσε αυτό το κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας, μπορεί επίσης να σας αρέσει:

  • Τορτή βατόμουρου μαύρης σοκολάτας
  • Τυρόπιτα με φρούτα του πάθους μάνγκο
  • Κέικ με λίβρα με βατόμουρο με λεμόνι

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:
Η έμπνευση για αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο προέρχεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé, ο οποίος είναι γνωστός για τους καινοτόμους γευστικούς του συνδυασμούς και η Christina Tosi, που ειδικεύεται στα παιχνιδιάρικα και νοσταλγικά επιδόρπια. Η δημιουργικότητα και το πάθος τους για το ψήσιμο έχουν επηρεάσει αυτή την απολαυστική συγχώνευση λευκής σοκολάτας και φρούτων σε ένα λαχταριστό κέικ. Αντλώντας έμπνευση από τη μαγειρική τους τεχνογνωσία, αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση ποιοτικών συστατικών και αναδεικνύει το παραδοσιακό κέικ φρούτων με την προσθήκη μιας πολυτελούς σάλτσας λευκής σοκολάτας.

Τώρα ήρθε η ώρα να συγκεντρώσετε τα υλικά και τα εργαλεία σας, όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη, αυγά, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα, ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα και κομματάκια λευκής σοκολάτας. Θα χρειαστείτε επίσης μπολ ανάμειξης, ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ, μεζούρες και κουτάλια, τηγάνια για κέικ, μια σχάρα ψύξης, μια κατσαρόλα, μια ξύλινη κουτάλα, ένα πιάτο σερβιρίσματος και ένα μαχαίρι.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C) και λαδώστε τα ταψιά για κέικ. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ενσωματώστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μόλις το κουρκούτι ενωθεί καλά, διπλώστε απαλά τα ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Ρίξτε τη ζύμη στις προετοιμασμένες φόρμες του κέικ, βεβαιώνοντας ότι οι κορυφές έχουν εξομαλυνθεί. Τοποθετήστε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Όσο κρυώνουν τα κέικ, μπορείτε να ετοιμάσετε την υπέροχη σάλτσα λευκής σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Προσέξτε να μην υπερθερμάνετε τη σοκολάτα για να μην καεί. Μόλις λιώσει, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Τώρα που τα κέικ έχουν κρυώσει εντελώς, τοποθετήστε μια στρώση σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύστε γενναιόδωρα τη σάλτσα λευκής σοκολάτας από πάνω. Αφήστε τη σάλτσα να πέσει στα πλαϊνά, δημιουργώντας ένα οπτικά ελκυστικό και παρακμιακό αποτέλεσμα. Στοιβάζετε τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, βεβαιώνοντας ότι και οι δύο στρώσεις έχουν καλυφθεί καλά με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.

Για μια εξαιρετική τελική πινελιά, μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με επιπλέον φρέσκα φρούτα και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα. Κάθε φέτα μπορεί να σερβιριστεί με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια, ενισχύοντας τον παράγοντα απόλαυσης.

Όσον αφορά τις θρεπτικές αξίες ανά μερίδα, αυτό το κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας περιέχει περίπου 300 θερμίδες, 15 g ολικού λίπους, 9 g κορεσμένων λιπαρών, 80 mg χοληστερόλης, 180 mg νατρίου, 38 g συνολικών υδατανθράκων, 2 g διαιτητικών ινών , 22g σάκχαρα και 5g πρωτεΐνης.

Για να αποθηκεύσετε αυτήν την απολαυστική δημιουργία, τοποθετήστε την σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του και να το απολαύσετε παγωμένο.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ανάμεικτα φρούτα παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία. Εν τω μεταξύ, η λευκή σοκολάτα περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία των οστών και προσφέρουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι του οξειδωτικού στρες.

Αν ψάχνετε για παρόμοιες συνταγές για να δελεάσετε τη γεύση σας, σκεφτείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο της μαύρης σοκολάτας τορτέ βατόμουρου, το cheesecake με φρούτα του πάθους μάνγκο ή το κέικ λίβρα με μύρτιλο λεμόνι. Αυτά τα επιδόρπια μοιράζονται ένα κοινό νήμα δημιουργικότητας και συνδυασμού γεύσεων, καθιστώντας τα τέλειους συντρόφους στο κέικ φρούτων με σάλτσα λευκής σοκολάτας.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αυτής της συνταγής, άντλησα έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και η Christina Tosi. Η τεχνογνωσία τους στο συνδυασμό γεύσεων και την άνοδο των γαστρονομικών ορίων επηρέασε την ανάπτυξη αυτού του απολαυστικού fusion. Με την καθοδήγησή τους, έφτιαξα ένα επιδόρπιο που γιορτάζει τον αρμονικό συνδυασμό λευκής σοκολάτας και φρούτων, ικανοποιώντας τόσο τον ουρανίσκο όσο και την ψυχή. Φορέστε, λοιπόν, την ποδιά σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και ξεκινήστε μια γαστρονομική περιπέτεια που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε περισσότερο! 😉🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button