Εύκολες συνταγές

Μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι Συνταγή

Ρολά μοσχαρίσιο με σπανάκι Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις γεύσεις του τρυφερού μοσχαριού και του θρεπτικού σπανακιού με αυτή την υπέροχη συνταγή για μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τον πλούτο του μοσχαριού με τη φρεσκάδα του σπανακιού, με αποτέλεσμα ένα λαχταριστό και οπτικά ελκυστικό γεύμα. Τα μοσχαρίσια ρολά γεμίζουν με ένα απολαυστικό μείγμα από σπανάκι, σκόρδο και αλμυρά μπαχαρικά, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Είναι ένα τέλειο πιάτο για ειδικές περιστάσεις ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα κομψό και νόστιμο γεύμα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Κοτολέτες μοσχαριού

2 φλιτζάνια
Φύλλα φρέσκου σπανακιού

4 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι
Λευκό κρασί

1 φλιτζάνι
Ζωμός κότας

1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το εξαιρετικό πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Σφύρα κρέατος
  • Πλαστικό περιτύλιγμα
  • Οδοντογλυφίδες
  • Μεγάλο τηγάνι
  • Λαγκίδες
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια

Μην ξεχνάτε τα βασικά αστέρια της συνταγής: μοσχαρίσιες κοτολέτες, φύλλα φρέσκου σπανακιού, σκόρδο, αποξηραμένη ρίγανη, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ζωμό κοτόπουλου, βούτυρο και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα. Αυτά τα συστατικά θα ενωθούν αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα γεύμα γεμάτο γεύση.

Προετοιμασία

1. Στρώνουμε τα κοτοπουλάκια μοσχαρίσια σε ένα ξύλο κοπής και τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
2. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος για να χτυπήσετε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να έχουν πάχος περίπου ¼ ίντσας.
3. Αλατοπιπερώνουμε τις μοσχαρίσιες κοτολέτες, αποξηραμένη ρίγανη και πάπρικα και από τις δύο πλευρές.
4. Τοποθετήστε μια χούφτα φρέσκα φύλλα σπανακιού και ψιλοκομμένο σκόρδο σε κάθε κοτολέτα μοσχαριού.
5. Τυλίξτε καλά τις κοτολέτες μοσχαριού και στερεώστε τις με οδοντογλυφίδες για να κρατήσουν το σχήμα τους.
6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
7. Προσθέστε τα μοσχαρίσια ρολά στο τηγάνι και ροδίστε τα από όλες τις πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
8. Βγάζουμε τα μοσχαρίσια ρολά από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
9. Ξεφλουδίστε το τηγάνι με λευκό κρασί, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο.
10. Προσθέστε το ζωμό κότας στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει.
11. Επιστρέψτε τα μοσχαρίσια ρολά στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα στο υγρό που σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το μοσχαράκι.
12. Ρίξτε το βούτυρο για να φτιάξετε μια λαχταριστή σάλτσα.
13. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα μοσχαρίσια ρολά πριν σερβίρουμε.
14. Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι συνοδευόμενα από στύψιμο φρέσκου χυμού λεμονιού.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να χτυπήσετε τις κοτολέτες μοσχαριού, να τις τυλίγετε με σπανάκι και να τις ροδίσετε στο τηγάνι. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 15-20 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων τα μοσχαρίσια ρολά σιγοβράζουν σε ένα γευστικό μείγμα από λευκό κρασί και ζωμό κοτόπουλου. Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και το μαγείρεμα αυτού του πιάτου είναι περίπου 45-50 λεπτά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο δείπνο το βράδυ ή ένα εντυπωσιακό γεύμα το Σαββατοκύριακο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι κατάλληλη για vegans καθώς περιέχει μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο προέρχεται από ζώα. Ωστόσο, για vegan εναλλακτικές, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κρέας με φυτικές εναλλακτικές όπως το τόφου ή το σεϊτάν. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών και να χρησιμοποιήσετε βούτυρο vegan αντί για βούτυρο γαλακτοκομικών. Αυτές οι τροποποιήσεις θα διασφαλίσουν ότι το πιάτο ευθυγραμμίζεται με έναν βίγκαν τρόπο ζωής, παρέχοντας παράλληλα μια παρόμοια γευστική εμπειρία.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν χτυπάτε τις κοτολέτες μοσχαριού, προσέξτε να μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να γίνουν πολύ λεπτές και να σκιστούν.
– Στερεώστε τις ρολό μοσχαρίσιες κοτολέτες με οδοντογλυφίδες για να μην ξετυλιχτούν κατά το μαγείρεμα.
– Για να έχετε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα στα μοσχαρίσια ρολά, βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι έχει θερμανθεί επαρκώς πριν προσθέσετε το ελαιόλαδο.
– Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να χειριστείτε τα μοσχαρίσια ρολά όταν τα ροδίζετε στο τηγάνι για να μην τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι ή σπάτουλα.

  • Το ξεγάλισμα του τηγανιού με λευκό κρασί προσθέτει βάθος γεύσης στο πιάτο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξύσει τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, καθώς περιέχουν συμπυκνωμένες γεύσεις που θα ενισχύσουν τη σάλτσα.

  • Το να σιγοβράζετε τα μοσχαρίσια ρολά στο υγρό τους επιτρέπει να μαγειρεύονται αργά και να γίνουν τρυφερά. Προσέχετε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα απαλό βράσιμο χωρίς να βράζει.

  • Πριν το σερβίρετε, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες από τα μοσχαρίσια ρολά για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία φαγητού.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
400 mg

Υδατάνθρακες
5 g

Ίνα
2g

Πρωτεΐνη
45 g

Αυτές οι διατροφικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων. Τα μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ είναι μέτρια σε θερμίδες. Το πιάτο περιέχει επίσης υγιή λίπη από ελαιόλαδο και σπανάκι, φυτικές ίνες από το σπανάκι και βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι, τα τακτοποιήστε σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκιες φέτες λεμονιού για ένα λαμπερό χρώμα και ένα πικάντικο στοιχείο. Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την παρουσίαση προσθέτοντας μια δόση ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή βασιλικό, πάνω από τα μοσχαρίσια ρολά.

Ως εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με:

  • Πατάτες ψητές: Ρίξτε φέτες πατάτας σε μέγεθος μπουκιάς με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

  • Λαχανικά στον ατμό: Επιλέξτε ένα μείγμα από πολύχρωμα λαχανικά όπως μπρόκολο, καρότα και πιπεριές. Τα βράζουμε στον ατμό μέχρι να γίνουν τρυφερά και καρυκεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.

  • Ζυμαρικά βουτυρωμένα: Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίξτε τα μαγειρεμένα νουντλς με λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και τριμμένη παρμεζάνα για ένα ανακουφιστικό συνοδευτικό.

Αυτές οι πλευρές συμπληρώνουν τις γεύσεις των ρολλών μοσχαρίσιου και παρέχουν ένα καλά στρογγυλεμένο και ικανοποιητικό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν τα ξαναζεστάνετε, ζεστάνετε απαλά τα μοσχαρίσια ρολά σε ένα τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Η σάλτσα μπορεί να πήξει όταν μπαίνει στο ψυγείο, επομένως μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό κοτόπουλου ή νερό ενώ ζεσταίνετε ξανά για να διατηρήσετε τη συνοχή της.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της επιλογής των συστατικών της:

  • Μοσχάρι: Τα άπαχα κομμάτια μοσχαριού είναι μια καλή πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων. Είναι επίσης χαμηλότερο σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα κρέατα, καθιστώντας το μια πιο υγιεινή επιλογή για την ενσωμάτωση ζωικής πρωτεΐνης στη διατροφή σας.

  • Σπανάκι: Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Συμβάλλει στην υγιή πέψη, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγει την καρδιαγγειακή υγεία.

  • Σκόρδο: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που έχουν συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η μείωση της φλεγμονής και η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Μαζί, αυτά τα συστατικά δημιουργούν ένα ισορροπημένο και θρεπτικό πιάτο που συμβάλλει σε μια υγιεινή διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα: Τρυφερά στήθη κοτόπουλου γεμάτα με ένα γευστικό μείγμα από σπανάκι, τυρί φέτα και βότανα. Τα ψωμάκια ψήνονται στην τελειότητα και σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα λεμονιού.

  • Μοσχάρι Rouladen: Ένα παραδοσιακό γερμανικό πιάτο με λεπτές φέτες βοείου κρέατος που τυλίγονται γύρω από μια γέμιση από μπέικον, κρεμμύδια και πίκλες. Τα rouladen σιγοψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρονται με μια πλούσια σάλτσα.

  • Involtini μελιτζάνας: Αυτή η χορτοφαγική εναλλακτική περιλαμβάνει ψητές φέτες μελιτζάνας γεμιστές με ένα μείγμα από τυρί ricotta, σπανάκι και βότανα. Τα ρολά ψήνονται σε σάλτσα ντομάτας για ένα ανακουφιστικό πιάτο ιταλικής έμπνευσης.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν παραλλαγές στην έννοια του τυλιγμένου κρέατος ή των λαχανικών με γευστικά υλικά, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε διαφορετικές γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μοσχαρίσια ρολά με σπανάκι αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές, συνδυάζοντας κλασικές τεχνικές και συνδυασμούς γεύσεων για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και νόστιμο πιάτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button